Att skaffa sig en egen väderkvarn

Om man har lust att gå tillbaka till gamla tiders väderkvarnar, kan man med fördel installera sin egen kvarn som man kan ha till bevattning och för att använda till andra ändamål.

Låna pengar till att installera sin egen väderkvarn

Att ge sig på att installera ett helt vindkraftverk, kan nog vara i dyraste laget. Så mycket pengar kommer bankerna eller låneinstituten förmodligen inte att ge, men om man vill gå på lite mindre alternativ och bekosta sin egen väderkvarn, kan man vända sig till bland annat Freedom Finance för att se över möjligheten med lån. Här kan du jämföra olika banklån eller låna direkt av institutet som gärna hör talas om dina planer.

Köp en tomt där en väderkvarn ingår

Ett alternativ till att bygga och installera sin egen väderkvarn är givetvis att köpa ett ställe där en väderkvarn redan står på plats. Här är Öland en mycket lämplig plats, då den dessutom kallas solens och vindarnas ö och har väderkvarnar runt hela ön.

Då är det en eventuell renovering du behöver stå för själv och det är naturligtvis billigare än att bygga en ny kvarn.

Köp ditt eget vindkraftverk utan bygglov

För ca 100 000 kronor kan man köpa sitt eget vindkraftverk på Öland idag. Dock är det vissa regler du behöver följa. Rotorbladen får inte vara längre än 3 meter och längden mellan kvarnen och tomtgränsen får inte överstiga hela kvarnens längd. Följer man dessa regler behöver man inte ens något bygglov och det roliga är att de reglerna tillämpas över hela Sverige och inte bara på Öland. Det går alltså utmärkt att låna pengar till att skapa sig sitt eget lilla kraftverk och bli självförsörjande på el. Nåja, du kanske kommer att behöva utöka med det nationella elnätet också men det är i alla fall en bra början. Man har räknat ut att man sparar ca 10.000 kronor i elkostnader och fördelen med de betydligt tystare kvarnarna är att du inte behöver oroa dig för grannklagan eller onödigt buller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *